Mar 13, 2012

GoGen Pure Collagen Powder

GOGEN (Collagen Dust)
**Pure Collagen Powder**
Must Have!!!!!
Nourish Skin from the Inside!
Kawal intake collagen anda sendiri!!!
Sebaiknya campur GOGEN dlm MILO atau Minuman Berasaskan COKLAT. Memang takkan ade rase GOGEN lgsg. Boleh minum dgn milo 3 in 1 atau yg dlm kotak ataupun minuman coklat. 100% rasa milo atau coklat je takde rase GOGEN.
Slamat ‘BerGOGEN’


GOGEN merupakan ‘HYDROLYZED MARINE COLLAGEN’,cuma term yg GOGEN gunakan ialah ‘COLLAGEN PEPTIDE’. 
HYDROLYZED MARINE COLLAGEN = COLLAGEN PEPTIDE

info dr wikipedia:
‘Hydrolyzed collagen is usually made from type I collagen by an enzymatic hydrolysis process. It is also called collagen hydrolysate, COLLAGEN PEPTIDE, gelatine, gelatine hydrolysate and hydrolyzed gelatine. Hydrolyzed collagen is produced from collagen found in the bones, skin, and connective tissue of animals such as cattle, pigs, horses, and fish. 

The process of hydrolysis involves breaking down the molecular bonds between individual collagen strands using heat and either acid or alkali solutions. The hydrolysis process results in reducing the collagen proteins of about 300,000 Dalton (unit) (Da) into small peptides having an average molecular weight between 2000 and 5000 Da.’
Digestibility The bioavailability of hydrolyzed collagen has been demonstrated by many studies. In a study of 1999, scientists demonstrated on mice that more than 90% of orally administered 14C labelled hydrolyzed collagen is digested and absorbed in 6 hours after ingestion. An important part is accumulated in cartilage and skin.[2] In another study of 2005, scientists showed that the hydrolyzed collagen is absorbed in small peptides in the blood.[3]
Botol 180gm RM158.00
Botol 20gm RM35.00,40gm RM55.00,90gm RM90.00
Pure Collagen Powder
What is Gogen™?
Gogen is pure collagen powder @ concentrated collagen powder from extremely pure and highly absorbable fish collagen peptide which offers higher levels of absorption.The transparency of the solution proves the purity!
Raw material and ingredients are imported from Europe(Germany) and produced in Malaysia. Gogen is a dietary supplement made from fish collagen.
Main Ingredients:
Collagen Peptide 
From extremely pure and highly absorbable fish collagen peptide.
Offers higher levels of absorption.
Other Ingredient:
Vit C
The essential vitamin that supports collagen.
Kebanyakkan produk claim ada collagen tp sebenarnya banyak campuran lain dr collagen tu. Padahal sikit je yg dorg letak. Sekarang, anda boleh kawal sendiri berapa banyak collagen yg anda nk ambil setiap hari. Bukan tu je,anda juga boleh campur Gogen dengan minuman kegemaran anda. Samada minuman panas atau sejuk,takde pantang larang. Yang lagi best anda juga boleh campur sekali dlm moisturizer dan body lotion. Gogen ni memang pure collagen powder,boleh bawa Gogen kemana saja,time keje,time berdating,time shopping,time kenduri. Tapi,dinasihatkan jangan bancuh collagen ni dengan air kosong sbb memang tak boleh telan atau tekak tak dapat terima.

Boleh dicampur dengan air sejuk atau panas tanpa merosakkan khasiatnya.

1 botol mengandungi 155,000mg collagen (180gram bottle)
4 teaspoon (mcm sudu kfc) / 1 table spoon / Half Scoop = 5000mg collagen + 1000mg vit c

Benefit ?
Improve complexion (Flawless)
Glowing and radiant complexion
Improve hair,improve nails & connective tissues
Smooth skin texture
To a fairer,more translucent skin (Whitening)
Fat reduction
Rejuvenates,regenerates and revitalizes the skin all over the body
Strengthens scalp,hair follicles and nails
Strengthens and balances the immune system
Improves elasticity, suppleness and firmness of the skin
Helps scars to fade faster
Promote tissue regeneration to heal injured skin
Skin felt less oily
Reducing the appearance of fine line,wrinkles and pores
Improvements to the dark circle,eye bags & saggy skin
GOGEN is perfect for anyone who: 
Is looking for a naturally skin whitening solution 
Is serious about protecting their skin and improving its appearance – eliminate age signs such as wrinkle and fine lines 
Busy and have no time to take care of their skin 
Has frequent skin exposure to hot sun and air pollution

There are no particular items that should be avoided with collagen intake.
(Boleh campur dgn suppliment lain)

Cara Pengambilan
Cara nak amik Gogen:
1. Bancuh minuman kegemaran anda / tuang jus kegemaran dlm cwn mcm kat gmbr 1st tu.
2. Ambil 1 teaspoon Gogen,masukkn dlm minuman td,kacau hingga sebati. 
3. Lepas da sebati tu da boleh minum….
gogen best mix dgn coffee,tea,milo,jus atau ape2 jenis minuman..takde pantg larg ye,nk amik masa panas pon boleh je..

one teaspoon atau half teaspoon everytime nak amik tu….sehari disarankan amik dlm 4 teaspoon.
breakfast – 1 teaspoon
lunch – 1 teaspoon
ptg – 1 teaspoon
dinner ataupon b4 tdow – 1 teaspoon.

4 teaspoon=5000mg collagen + 1000mg vit c
kalau nk amik half teaspoon eveytime nk campur tu pon boleh. nak amik lebih pon boleh.. 
cuma jgn campur dgn air kosong,sbb xkan boleh telan sbb x sedap lgsg k.

                                       Video Cara Bancuh GOGEN 



Harga:
20gram – RM35
30gram – RM45
40gram – RM55
60gram – RM72
90gram – RM90
180gram – RM158

*Semua packaging dalam botol!!!!

Bolehkah ambil Gogen Collagen jika mengandung atau menyusu bayi?
Collagen adalah makanan tambahan dari sumber semulajadi. Bagaimanapun,bagi ibu-ibu yang mengandung atau menyusu bayi disarankan agar mendapat khidmat nasihat doktor terlebih dahulu.


Bolehkah saya mengambil Gogen Collagen ketika haid @ menstrual cycle? 
Selamat untuk mengambil collagen pada bila-bila masa tetapi jika ada keraguan dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Kesan seawal seminggu- 
Improvement in skin smoothness. 
Area yang kasar dibahagian siku,tumit akan semakin lembut.
Boleh lihat perbezaan pada skin complexion,semakin flawless.

 Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan.. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.
Terdapat 29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.
  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.
FUNGSI KOLAGEN
  • menghasilkan asid amino penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik
KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.
TANDA TANDA PENUAAN
  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan
KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN
  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix’, struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...