Produk Muslim. MyShine GlutaGen Berries ++ Vit E. Menyerlahkan Kejelitaan, Keceriaan & Kelansingan.

Jun 21, 2013

OPTI E PLUS

Opti E Plus ACSe adalah gabungan lengkap Tokotrienol, Vitamin E, Vitamin A, Vitamin C dan Selenium yang bertindak bersama untuk menghalang proses pengoksidaan yang merosakkan sel-sel badan. 

Opti E Plus ACSe dengan sistem penyerapan bio-optima yang terkandung dalam softgel membentuk satu sebatian setelah ia berinteraksi dengan asid hidroklorik di dalam perut. Ini bukan sekadar meningkatkan kadar penyerapan tokotrienol ke 200% hingga 300%, tetapi ia juga memastikan penyerapan yang lebih sempurna. 

Kombinasi Tokotrienol dengan Vitamin A, Vitamin C dan Selenium di dalam Opti E Plus ACSe menjadikan ia gabungan antioksida “Super Natural Antioxidant” yang amat kuat untuk melindungi dan melawan penyakit-penyakit kronik. 


Kandungan Opti E Plus:

1. Mengandungi Tocotrienol 50mg
d Alpha Tocotrienol 14.47mg
d-Beta Tocotrienol 2.72mg
d-Gamma Tocotrienol 27.27mg
d-Delta Tocotrienol 7.50mg
d-Alpha Tocoferol 20.32IU

2. Campuran semulajadi Carotenoids 15mg
Alpha-carotene 4.88mg
Beta-carotene 10.13mg
Gamma-carotene 0.075mg
Lycopene 0.075mg

3. From Natural Palm Mixed Carotenoids Complex Oil Suspension equivalent to Vitamin A 3,600IU

4. Ascorbic Acid (Vitamin C) 100mg

5. Selenium (from selenium yeast) 100ug


Kebaikan Tokotrienol (Vitamin E) Opti E Plus:

Merendahkan kadar kolesterol

Menstabilkan tekanan darah

Mencegah penyakit Cardiovascular seperti Atheroscleresis dan angain ahmar

Sebagai antioksida yang kuat dan dari sumber semulajadi

Melindungi dan merawat urat saraf

Sebagai agen anti penuaan

Sebagai agen anti kanser

Mengawal masalah rambut

Kebaikan Vitamin A Opti E Plus:

Melindungi dan menjaga kesihatan mata

Merendahkan risiko Karatak (penyakit mata)

Meningkatkan sistem imunisasi

Melindungi sel-sel kulit dan anti penuaan
Beta-Carotene penting dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat

Anti kanser

Kebaikan Vitamin C Opti E Plus:

Sebagai antioksidan bina collagen untuk melindungi kulit supaya lebih segar dan licin

Meningkatkan sistem imunisasi

Pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat

Mematikan radikal bebas merbahaya

Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain

Elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis kanser

Kebaikan Selenium Opti E Plus:

Sebagai antioksidan yang kuat

Terbukti sebagai satu agen untuk melawan sesetengah jenis kanser

Untuk melanbatkan penyakit yang berpunca dari virus malah melambatkan penularan penyakit HIV/AIDS

Meningkatkan bilangan dan kuantiti sperma

Membantu mengekalkan kesihatan rambut, kulit dan mata

Membantu dalam menjaga fungsi kelenjar Thyroid
Soalan-soalan Yang Kerap Ditanya Mengenai Tokotrienol:

Q1: Apakah tokotrienol?
A: Tokotrienol adalah ahli yang terbaik dalam keluarga vitamin E. Keluarga vitamin E termasuk   lapan sebatian yang berbeza: alpha, beta, gamma dan delta tokotrienol, serta alpha, beta, gamma dan delta tokoferol.

Q2: Dari manakah kita boleh dapat tokotrienol?
A: Tokotrienol boleh dapat dalam banyak tumbuh-tumbuhan secara semula jadi. Kebanyakannya adalah didapati dalam minyak kelapa sawit yang diekstrak dari buah palma. Selain daripada itu, ia juga boleh didapati dalam sumber-sumber lain seperti sekam beras, benih gandum, oat dan barli.

Q3: Apakah faedah-faedah kesihatan yang dibukti oleh tokotrienol?
A: Faedah-faedah kesihatan yang terbukti dari kajian adalah:
- membalikkan penyumbatan salur darah, oleh yang demikian ia mengurangkan risiko lumpuh dan pengerasan salur nadi
- mengurangkan pengeluaran jumlah darah kolesterol
- lebih poten daripada tokoferol (40-60 kali lebih poten daripada alfa-tokoferol dalam pencegahan pemperoksidaan lemak)
- dapat mengawal pertambahan tekanan darah dan meningkatkan taraf jumlah antioksidan dalam plasma dan urat-urat darah
- melarang pengagregatan platelet
- lebih efisien dan cepat apabila melalui membran dwi-lapisan, oleh itu ia mudah diserapkan ke dalam badan
- efektif dalam pencegahan pengoksidaan protein dan pemperoksidaan lemak selepas latihan/aktiviti-aktiviti

Q4: Apakah dos harian disarankan untuk mereka yang tanpa sebarang penyakit-penyakit tetapi hendak menikmati faedah-faedah dan perlindungan dari vitamin E (fito-tokotrienol dari palma) yang istimewa ini?
A: Untuk mereka yang ingin mengekalkan kolesterol yang sihat, jantung dan keadaan kardiovaskular serta payu dara yang sihat, permufakatan antara saintis-saintis penyelidikan tokotrienol adalah 30-50mg/hari. Sebagaimanapun, tambahan diet komersial kini menawarkan tokotrienol sebagai tambahan harian sebanyak 20mg hingga 60mg untuk orang dewasa yang sihat.

Q5: Mengapa kita perlu mengambil tokotrienol? Saya sudah pun mengambil tokoferol vitamin E.
A: Kebanyakan tambahan vitamin E hanya mengandungi alfa-tokoferol manakala tokotrienol dari palma mengandungi tokotrienol, fitosterol (terbukti untuk menghalang penyerapan kolesterol), skualena (satu antioksidan yang kuat) dan karotenoid. Penyelidikan terbaru ini telah menunjukkan bahawa pengambilan kesemua fito-nutrien dalam satu kombinasi mungkin amat berkesan dalam penjagaan keseluruhan kesihatan.

Q6: Apakah yang saya boleh mengharapkan daripada mengambil tokotrienol secara tetap?
A: Kesan antioksidan dan tokotrienol hanya boleh ternyata dalam jangka masa panjang. Pengambilan tokotrienol setiap hari akan mengakibatkan pengurangan dalam paras kolesterol dan mengurangkan risiko penyakit-penyakit kemerosotan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Q7: Bagaimanakah tokotrienol diserap oleh badan?
A: Tokotrienol adalah vitamin yang dapat larut lemak. Mereka diserapkan ke dalam badan dengan cara yang sama seperti lemak, dan vitamin-vitamin larut lemak (seperti vitamin A, D dan K) serta fitonutrien. Untuk mengemulsikan lemak dan vitamin-vitamin larut lemak, badan kita memerlukan jus pankreas dan hempedu yang mencukupi, barulah kita dapat penyerapan yang memuaskan. Bagaimanapun, dengan sistem penyampaian diri-mengemulsi dari Hovid (Sistem Bio-Optima), penyerapan dapat dimaksimumkan dengan mengambilnya dalam perut kosong.

Q8: Apakah manfaat-manfaat tokotrienol yang telah dibuktikan dalam pencegahan penuaan kulit dan kerosakan kulit oleh sinar ultra ungu kerana vitamin E digunakan secara meluas dalam kosmetik dan produk penjagaan peribadi?
A: Sebagai vitamin E yang poten, saintis-saintis penyelidikan telah mula menyelidiki faedah-faedah tambahan bagi tokotrienol berbanding dengan alfa-tokoferol dalam pencegahan penuaan kulit dan kerosakan kulit. Satu kajian dijalankan di Universiti California, Berkeley menunjukkan bahawa tokotrienol berkumpul utama di strata korneum yang berperanan sebagai pertahanan pada radikal bebas dihasilkan dalam pendedahan kepada ejen-ejen persekitaran seperti matahari sinar (UV), ozon, bahan kimia, dan sebagainya.

Q9: Adakah tokotrienol selamat?
A: Kajian-kajian toksikologi dan farmakologi menunjukkan bahawa pengambilan tambahan tokotrienol dari palma sehingga 2500mg setiap hari bagi setiap kilogram badan tidak akan menyebabkan apa-apa kesan sampingan yang penting. Tokotrienol adalah sebatian semula jadi terdapat dalam pelbagai makanan dan minyak seperti palma olein, minyak sekam beras, benih gandum, barli dan sebagainya. Mereka adalah vitamin E dan seseorang mungkin mengambil tokotrienol melalui makanan normal tanpa juga menyedarinya.

Q10: Bolehkah saya mendapat tokotrienol yang cukup daripda diet/ makanan saya yang normal?
A: Kebanyakan minyak dan makanan mengandungi tokoferol tetapi sebenarnya tidak mengandungi tokotrienol. Tokotrienol hanya wujud pada tahap yang sangat rendah di alam dengan konsentrasi tertinggi dalam minyak sawit. Sumber-sumber lain adalah seperti sekam beras, benih gandum, saw palmetto dan jenis-jenis kacang dan bijian yang tertentu. Disebabkan oleh tahap rendah mereka, ia adalah mustahil untuk mencapai jumlah tokotrienol yang dicadangkan dalam kajian-kajian yang mungkin membekalkan satu kesan bermanfaat daripada diet sahaja. Contohnya, seseorang terpaksa mengambil sebiji cawan minyak sawit setiap hari untuk mencapai tahap ini.

Q11: Bolehkah saya dapat tokotrienol dengan hanya menggunakan minyak sawit semasa memasak?
A: Palma olein telah ditapis (minyak masak palma) mengandungi tokotrienol serta tokoferol tetapi tahap-tahap itu adalah sangat rendah, kira-kira 0.08%. Dengan tujuan mendapat jumlah tocotrienols (50 mg - 100 mg setiap hari),
kajian perubatan mencadangkan mungkin mempunyai satu kesan bermanfaat, seseorang perlu mengambil lebih kurang 80g - 160g (kira-kira satu hingga dua cawan teh) palma olein setiap hari. Minyak masak lain seperti jagung, kacang soya dan bunga matahari sebenarnya tidak mengandungi tokotrienol.

Q12: Siapakah patut mengambil tokotrienol?
A: Setiap orang. Penyelidikan telah membuktikan bahawa tokotrienol boleh mengurangkan tahap kolesterol secara aktif , menghalang darah daripada pembekuan, mempunyai aktiviti-aktiviti anti-kanser dan sifat-sifat anti-tumor.
Sesiapa yang ingin menikmati satu antioksidan yang berkesan patut mengambil tokotrienol dan mula makan tambahan tokotrienol semasa kedewasaan muda dan meneruskannya sepanjang hidup.

Q13: Apakah yang saya perlu memerhatikan apabila membeli tokotrienol?
A: Mencari dan mendapatkan satu tokotrienol produk yang semula jadi dan diekstrak dari minyak kelapa sawit. Jika ia diproses secara minimum, ia harus juga mengandungi fito nutrien yang lain di mana mereka dijumpai secara semula jadi dalam minyak sawit, termasuk fitosterol, skualena dan campuran karotenoid.

Q14: Mengapakah tokotrienol adalah lebih mahal daripada tokoferol?
A: Dalam alam semula jadi, jumlah tokotrienol adalah pada tahap yang rendah (tahap bahagian per juta) di mana ia memerlukan satu jumlah bahan mentah yang sangat besar untuk mengekstrak 1kg tokotrienol. Di samping itu, proses untuk mengekstrakkan tokotrienol melalui penyulingan molekul adalah satu proses yang mahal berbanding dengan proses-proses penyulingan yang konvensi.

Gabungan lengkap Tocotrienol, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E dan Selenium (A.C.E.S) mampu mencegah, melawan dan mengatasi penyakit-penyakit berikut:
1)  KADAR KOLESTROL TINGGI
2)  KENCING MANIS
3)  DARAH TINGGI
4)  STROK
5)  ARTRITIS
6)  RADANG KARDIOVASKULAR
7)  RADANG PARU-PARU
8)  RADANG HATI
9)  PARKINSON
10) ASMA  
11) ANGIN AHMAR
12) KANSER PROSTAT, KANSER PAYUDARA DAN LAIN2
13) SLE
14) EKZEMA15) KATARAK
16) RENDAH BILANGAN SPERMA
17) KECEDERAAN OTAK
18) TIROID
19) MASALAH JANTUNG
20) TALASEMIA
21) HIV (AIDS)
22) EPILEPSI (SAWAN)
23) BUASIR
24) GOUT
25) BISUL
26) GASTRIK
27) ANGIN PASANG (HERNIA)
28) INSOMNIA (MASALAH TIDUR)
29) OBESITI
30) OSTEOPOROSIS
31) RADANG MEMBRAN (MENINGITIS)
32) STRESS
33) TIADA HAID (AMENOREA)
34) PSORIASIS (KULIT KERING BERTOMPOK MERAH)
35) BATU KARANG
36) KETUMBUHAN FIBROID
37) KEPUTIHAN (LEUKOREA)

TANDA-TANDA AWAL KANSER

(1) Kanser pangkal rahim - sebarang lelehan atau pendarahan yg luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

(2) Kanser payudara - bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

(3) Kanser usus besar - perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

(4) Kanser paru-paru - batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

(5) Kanser perut - hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

(6) Kanser limpa - sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

(7) Kanser ovari - haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

(8) Kanser otak - sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/ pitam, pelupa, perubahan personaliti.

(9) Kanser prostat - sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

(10) Kanser darah (leukimia) - letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

(11) Kanser tekak - suara garau/ serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

Amalkan pengambilan OPTI E Plus yang berterusan bagi mencegah sistem badan kita dari diserang oleh sel-sel kanser. Bertindaklah sebelum terlambat.

Keterangan Opti E Plus:
Kuantiti : 30 softgel
Cara pemakanan : 1-2 biji softgel
Manufactured by :
Hovid Berhad
Distributed by :
H2W Global Sdn. Bhd.

Testimoni


ALHAMDULILLAH.. Puas hati sangat bila OPti E berjaya bantu menyeselaikan masalah Pn. Veetha....

TAHNIAH…!!! Puan Veetha..!!! Dalam tempoh sebulan pengambilan OPTI E PLUS secara konsisten, Puan Veetha BERJAYA menghilangkan TOMPOK – TOMPOK KOLESTROL yang tumbuh di sekitar matanya..

Sebelum menggunakan Opti E Plus dan Myracles Beauty Skin Care, kelihatan BANYAK tompok – tompok kolestrol yang tumbuh di kawasan mata.. Muka juga kelihatan merah dan membengkak.. Menganggu dan mencacatkan struktur kulit wajah, beliau berasa amat rendah diri dan tidak berkeyakinan untuk bekerja.

Selepas menggunakan OPTI E PLUS dan Myracles Beauty Skin Care selama sebulan, KINI beliau BERJAYA..!!! Mengurangkan tompok – tompok kolestrol tersebut.. Muka juga tidak lagi kelihatan merah dan bengkak.. Kedutan di wajah berkurangan, muka nya lebih TEGANG dgn penggunaan Myracles Beauty dan Pengambilan OPTI E PLUS.. Tahniah Puan Veetha..

TERBUKTI berkesan mengurangkan kadar kolestrol dalam tubuh, tompok kolestrol juga dapat dikurangkan.. Pengambilan Opti E Plus amat membantu dalam mengurangkan kadar kolestrol dalam tubuh kita..

Bagaimana ia bertindak??? OPTI E PLus akan menghakis PLUG – PLUG Kolestrol dalam tubuh melalui air kencing, maka kena n wajib lah minum air banyak ya..


Alhamdulillah.. TESTIMONI HEBAT dari Pn. Aina ( pesakit OVARIAN CYSTS )..

Consultants kami sarankan kepada Pn. Aina untuk cuba dan amalkan OPTI E PLUS.. Syukur sgt, dlm masa 2 minggu pengambilan OPTI E PLUS secara konsisten, kini CYST pada Ovarinya telah mengecut dgn jayanya..

Woww..!!! sgt Myracles..!! Dengan Izin ALLAH dan bantuan OPTI E PLUS, Pn. Aina tidak perlu lakukan pembedahan.. Alhamdulillah ♥

5/4/2013 - Pn. Aina mengalami simptom Ovari membengkak, sakit di bahagian pinggang dan ari - ari hingga berasa amat tidak selesa, maka dengan pantasnya, Pn. Aina terus set appointment utk buat 1st ULTRASOUND.. n hasilnya didapati seketul ketumbuhan yg sedang membesar di dalam ovarinya.. ( 1.8" Ovarian Cysts )...

Consultants kami memberi pandangan dan pendapat mengenai healing crisis yg akan berlaku setelah menggunakan OPTI E PLUS, oleh kerana bimbangkan masalah kesihatannya, Pn. Aina terus mengambil OPTI E PLUS..

Selepas 2 minggu mengamalkan OPTI E PLUS ini, Pn. Aina merasakan badannya lebih segar dan bertenaga, ovari tidak bengkak, badan lebih selesa dan tiada lagi kesakitan di bahagian pinggangnya ♥

20/4/2013 - Pn. Aina telah melakukan 2nd Ultrasound, syukur sgt apabila hasilnya ialah ( 0.9" ovarian cysts ).. Woww..!!! OVARIAN CYSTS telah mengecut lah..!! Sangat menakjubkan.. Doktor yang merawat Pn. Aina juga berasa amat yakin dgn OPTI E PLus, keluaran HOVID SDN BHD ini ♥ ♥♥Testimoni OPTI E PLUS♥♥
PESAKIT KENCING MANIS

TESTIMONI TERKINI - OPTI E PLUS
IHSAN drpd: Suryani Zainal Abiddin

Assalam...kat sini saya nak share 1 cerita tentang Opti E plus ni...Semalam mak saya mengadu kakinya bengkak teruk sbb terkena walker anak saya 3 hari yg lepas..kebetulan mak saya ada kencing manis,jadinya kaki dia susah nk baik dan jadi bertambah teruk..ktanya pagi ni nk pegi ambik ubat sbb x tertahan sakit...jadi smlm sementara nk tunggu pagi,saya suruh mak saya cuba opti E plus ni,dgn harapan berkesan...
Alhamdulillah bgun pagi mak saya kata, kakinya dah hilang sakit...dan bengkak pun dah surut bnyk sangat berbanding semalam..Terus dia cakap x perlu la pegi klinik..sbb mmg jalan pun dah ok,x rasa sakit...Syukur sangat2..Dengan Kuasa Allah,produk Opti E Plus ni sangat2 berkesan...Ni saya ada sertakan gambar kaki mak saya yg mmg dah kurang bnyak bengkaknya..mlm tadi saya terlupa nk snap gambar yg bengkak teruk sbb saya sdiri pun x sangka begitu cepat tndak balas Opti E plus ni..

Harga
1 BOTOL 30 biji
 RM180 (SM) RM195 (SS)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...